Anique Houben

Geef voor Nasrin

( Lid van team: Support and run; Free Nasrin Sotoudeh )

Iedere keer als ik mijn toga aantrek, realiseer ik mij wat voor een fantastisch beroep ik heb. Ik ben advocaat en kan mijn vak in alle vrijheid uitoefenen en ieders rechtvaardige belangen behartigen. Niets of niemand houdt mij en mijn Nederlandse beroepsgenoten daarin tegen. Helaas is dat in het buitenland nog wel eens anders.

Nasrin Sotoudeh is mensenrechtadvocaat in Iran. Onlangs is Nasrin veroordeeld tot 38 jaar gevangenisstraf en 148 zweepslagen. Waarom? Omdat Nasrin vrouwen verdedigde die protesteerden tegen de verplichting een hoofddoek te dragen. Door deze vrouwen te verdedigen zou Nasrin zich schuldig hebben gemaakt aan “het aanzetten tot corruptie en prostitutie”, “het openlijk begaan van een zondige activiteit door in de rechtszaal te verschijnen zonder sluier”, en “het verstoren van de openbare orde”.

Als advocaat komen mijn collega’s en ik op voor de belangen van anderen. Nu willen wij ons samen inzetten voor de belangen van Nasrin en geld inzamelen voor Amnesty International om Nasrin in haar verdere acties te kunnen ondersteunen.

Doe mee, doneer en steun ons!

50
28/03/2019
16:48

Salvador-Ingelse

Bekijk alle