Simone Musters

Simone's verjaardag inzamel actie!

Lieve vrienden en familie, 
 
 
Dit jaar vraag ik geen cadeautjes van jullie, maar een donatie aan Amnesty. Komt dat even goed uit, de winkels zijn toch dicht! Vroeger op school schreven we via Amnesty wel eens kaartjes voor gevangenen. Daarop maakten we dan tekeningetjes en we schreven ''keep it up'' of ''don't lose hope''. Deze gevangenen zaten soms zonder reden vast in barre omstandigheden. Amnesty helpt deze mensen. Voor wie het nog niet kent: Amnesty streeft naar een rechtvaardige wereld waarin iedereen gelijke rechten heeft en in vrijheid kan leven.
 
Vorig jaar heb ik een heel mooi deel van de wereld gezien, en gelukkig heb ik niet veel onrecht meegemaakt. Het heeft me wel laten zien dat wij mensen allemaal heel erg op elkaar lijken. Ik heb ervaren dat iemand met een totaal andere cultuur nog steeds dicht bij je kan staan. Ook al sprak iemand niet eens mijn taal, ik kon nog steeds met ze lachen en huilen. Ik heb gulle giften gekregen van mensen die zelf niet zo veel hebben. Ik heb lieve gebaren meegemaakt van de meest onverwachte mensen. Ik vind dat we er voor elkaar moeten zijn als mensen, ook al zit iemand in een compleet andere situatie dan jij.
 
Ik heb Amnesty International gekozen omdat ik wil dat discriminatie, politieke 'verdwijningen' en marteling tot het verleden horen. Ik wil mensen wil helpen die onderdrukt worden. Amnesty maakt zich groot tegen multinationals die de markt overnemen en hun arbeiders bijna niets betalen. Ze helpen mensen die zonder eerlijk proces in de gevangenis belanden en daar in barre omstandigheden moeten leven. 
 
Amnesty maakt schendingen van mensenrechten zichtbaar en zet daders onder druk. Hun acties hebben geregeld succes: mensen komen vrij, doodvonnissen worden omgezet, discriminerende wetten worden aangepast, marteling stopt, daders worden berecht.
 
Nu vraag ik jullie om een donatie. Lees gerust even hun site door om te kijken wat ze allemaal uitvoeren. Alle kleine beetjes helpen en ik ben jullie erg dankbaar voor een donatie. Voel je nergens toe verplicht. Laten we proberen om wat mensen te helpen!
 
 
Liefs, 
 
Simone

 

37,42
09/02/2021
14:38

Sas

Bekijk alle